Wszystko co znajduje się w tym temacie nie jest poradą inwestycyjną a jedynie osobistymi przemyśleniami. Po poradę inwestycyjną musicie niestety udać się do swojego bankiera lub maklera.
Xarlith pisze:Odpuszczam i zostaję przy trzymaniu ETH, licząc, że PoS (czekam na ten pos od 4 lat, lol) naprawi wady wykładniczo rozrastającego się blokchaina zaśmieconego cyfrowymi kryptokotkami, nieograniczoną wielkością bloku i i innym szmajsem. Jeśli Raspberry Pi nie będzie w stanie w czasie rzeczywistym validować transakcji w sieci to wysiadam z ETH, szukam lepszego ’altcoina’, jak go nie będzie, wymieniam na Bitcoina, chowam portfel do skarpety i czekam aż wyprze polskie złotówy .
Właśnie o tych kryptokotkach pisałem Na dzień dzisiejszy każdy robi krypto bo powolutku zaczyna się na to wielkie boom i trzeba uważać z takimi nowymi tworami. Coś mi się wydaje, że jeszcze przed hossą pęknie bańka na DeFi i dopiero będzie odreagowanie, idealny czas na załadowanie wagonów i dopiero właściwa hossa. Chociaż just4fun powchodziłem w jakieś typowo nowe projekciki pod DeFi, te na których punkcie jest dużo szumu. Z ciekawości popatrzę w ciągu tego tygodnia co tam się stanie
Co do ETH bardzo dobra decyzja. Śledzę kapitał ETH od dłuższego czasu i cały czas jest na pierwszym miejscu na giełdzie Binance jeśli chodzi o dzienny wpływ kapitału.
Do tego nie wiem czy wspominałem ale już powstają projekty na DeFi które pozwolą na PoS na ETH bez wymaganych 32eth co na dzień dzisiejszy jest sporą kwotą. Wystarczy tyle ile masz ETH i będzie można zastawiać i zarabiać Do tego po dzisiejszej nocy ETH znowu pnie się w górę, ciekawe czy utrzyma 1700pln.
Xarlith pisze:Nie dla mnie bawienie się w giełdę spekulacji.
Jak najbardziej rozumiem, chociaż spekulacja poparta analizą techniczną nie jest w 100% spekulacją. Od momentu kiedy napisałem o Wabi na chacie wyjąłem +30$ i w tym momencie patrzę na retest, gdy tylko się odbiję ładuję się z powrotem w Wabi. Telefon mi wariuje od alertów cenowych ale nie chcę przegapić wybicia Oczywiście to wybicie nie musi nadejść ale jak nadejdzie to przewiduję od 30% do 100% zarobku na wkładzie