Odpowiedz Posty: 9 Strona 1 z 1
[Apka]  PitConfig
  • Awatar użytkownika
    shogel
    Posty: 46
    Rejestracja: 24 wrz 2015, 19:01
    Medale: 1
    Reputacja: 0
    :
    Liga BMW
    Otrzymanych polubień: 13

    PitConfig

    autor: shogel » 01 gru 2015, 17:23

    Poniżej wrzucam link do moim zdaniem obowiązkowej aplikacji na wyścigi. Na ostatnim sam przetestowałem jej poprzednią wersję i po pierwsze skraca ona czas w pitstopie, a po drugie bardziej zbliża do rzeczywistości nasze ściganie, bo jeszcze nie widziałem, żeby prawdziwy kierowca wyścigowy w picie wyjmował karteczkę, robił krzyżyki, co mechanicy mają wymienić, po czym żeby wychodził i dawał mechanikom, żeby zaczęli swoją robotę :P Pewnie nie tylko ja ją przetestowałem, także myślę, że wszyscy powinni o niej wiedzieć, żeby wszyscy mieli te same warunki.
    Po rozpakowaniu nic nie trzeba specjalnego robić. W ustawieniach gry zaznaczamy apkę, żeby była aktywna w pasku bocznym, po czym włączamy ją na przykład przed samym startem wyscigu. Ustawiamy ile paliwa będziemy chcieli dolać, jakie opony założyć i mozna apkę wyłączyć. Jednak przed wykonaniem pitstopu trzeba ją włączyć ( jeszcze nie testowałem najnowszej wersji). Po zatrzymaniu w pitstopie wszystko dzieje się już automatycznie. Można w obecnej wersji również zapisać kilka strategii do szybkiego przywołania. Dobrze jest przetestować ją za pierwszym razem gdzieś na innym serwerze , bo u mnie antywir mnie najpierw poinformował, że coś nowego w AC się dzieje ;-) Apka zaczęła działać dopiero po zaakceptowaniu reguły. Obecnie apka ma nowy interfejs (zmniejszony). Jeśli ktoś chce mieć po staremu, w pliku konfiguracyjnym należy zmienić opcję skórki.

    http://www.racedepartment.com/downloads/pitconfig.8032/
  • Awatar użytkownika
    Blazo
    Posty: 1057
    Rejestracja: 02 sie 2013, 17:46
    Medale: 2
    Reputacja: 1
    Imię: Blazej
    Hobby: Motorsport; Simracing
    Samochód: [EJ6 D16Y3] rip
    Nick w TDU2: Blazo2086
    uPlay: Blazo2086
    Steam ID: blazo2086
    Lokalizacja: 3miasto
    :
    Race of Champions Initial DC
    Polubił: 1203
    Otrzymanych polubień: 393

    PitConfig

    autor: Blazo » 01 gru 2015, 20:51

    Idąc tą drogą nie widziałem kierowcy, który podczas jazdy miał wskazania "strzałek", oraz "mimimapy z samochodami" :lol: .

    Obrazek

  • Awatar użytkownika
    Prince-Matt
    Posty: 3628
    Rejestracja: 15 lut 2011, 13:39
    Medale: 6
    Reputacja: 16
    Klub: Feel Good INC.
    Lokalizacja: Kaaatowice
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 Liga BMW Race of Champions Initial DC
    Polubił: 179
    Otrzymanych polubień: 759

    PitConfig

    autor: Prince-Matt » 01 gru 2015, 21:48

    No obydwoje macie troche racji :-P
    Blazo2086 pisze:"mimimapy z samochodami" :lol: .

    Ja tego gówna nie używam ale dobrze że to jest bo czasami ludzie na torze mają orientacje jak... ;-)
    Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 21:48 przez Prince-Matt, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    shogel
    Posty: 46
    Rejestracja: 24 wrz 2015, 19:01
    Medale: 1
    Reputacja: 0
    :
    Liga BMW
    Otrzymanych polubień: 13

    PitConfig

    autor: shogel » 01 gru 2015, 22:23

    Blazo czepiasz sie jak elektryczna dojarka do krowy. To nie używaj .
  • Awatar użytkownika
    Prince-Matt
    Posty: 3628
    Rejestracja: 15 lut 2011, 13:39
    Medale: 6
    Reputacja: 16
    Klub: Feel Good INC.
    Lokalizacja: Kaaatowice
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 Liga BMW Race of Champions Initial DC
    Polubił: 179
    Otrzymanych polubień: 759

    PitConfig

    autor: Prince-Matt » 02 gru 2015, 0:13

    shogel pisze:Blazo czepiasz sie jak elektryczna dojarka do krowy. To nie używaj .
    Spokojnie szogel ;-) Dziękuje za appke, w następnym race sprawdzę i dam znać jak poszło ;-)
    Ostatnio zmieniony 02 gru 2015, 0:13 przez Prince-Matt, łącznie zmieniany 2 razy.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Blazo
    Posty: 1057
    Rejestracja: 02 sie 2013, 17:46
    Medale: 2
    Reputacja: 1
    Imię: Blazej
    Hobby: Motorsport; Simracing
    Samochód: [EJ6 D16Y3] rip
    Nick w TDU2: Blazo2086
    uPlay: Blazo2086
    Steam ID: blazo2086
    Lokalizacja: 3miasto
    :
    Race of Champions Initial DC
    Polubił: 1203
    Otrzymanych polubień: 393

    PitConfig

    autor: Blazo » 02 gru 2015, 16:08

    shogel pisze:Blazo czepiasz sie jak elektryczna dojarka do krowy. To nie używaj .


    Nie chodzi mi o to, żeby nie używać, tylko Twój sposób "narzucania" pomysłów jest dość nachalny. Można to zrobić w inny, bardziej interesujący sposób, bo w sumie to mogłeś dać obrazki, co i jak wygląda :) . A to, że ktoś się z Tobą nie zgadza, to nie znaczy, żeby od razu wyzywać :rotfl: :kapelusz: .
    Ostatnio zmieniony 02 gru 2015, 16:08 przez Blazo, łącznie zmieniany 2 razy.

    Obrazek

  • Awatar użytkownika
    shogel
    Posty: 46
    Rejestracja: 24 wrz 2015, 19:01
    Medale: 1
    Reputacja: 0
    :
    Liga BMW
    Otrzymanych polubień: 13

    PitConfig

    autor: shogel » 03 gru 2015, 18:34

    Rozumiem, że to miał być jakiś taki żarcik. Bo przez chwilę na prawdę myślałem, że nie dość dokładnie opisałem o co w apce chodzi , łącznie z linkiem do pobrania.... i obrazkami ;)
  • Awatar użytkownika
    shogel
    Posty: 46
    Rejestracja: 24 wrz 2015, 19:01
    Medale: 1
    Reputacja: 0
    :
    Liga BMW
    Otrzymanych polubień: 13

    PitConfig

    autor: shogel » 06 gru 2015, 19:57

    Dziś sprawdziłem pitconfig. Z ciekawostek nie musi być włączona w czasie jazdy. Można ustawić wszystko przed startem i ją wyłączyć.
  • Awatar użytkownika
    Prince-Matt
    Posty: 3628
    Rejestracja: 15 lut 2011, 13:39
    Medale: 6
    Reputacja: 16
    Klub: Feel Good INC.
    Lokalizacja: Kaaatowice
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 Liga BMW Race of Champions Initial DC
    Polubił: 179
    Otrzymanych polubień: 759

    PitConfig

    autor: Prince-Matt » 17 gru 2015, 16:26

    @up: Sprawdziłeś czy musi być w ogóle włączona/widoczna podczas jazdy i pitu czy może wystarczy żeby ją włączyć w opcjach gry, ustawić przed wyścigiem pit i można wyłączyć?

    A tak w ogóle to piszę bo wyszła nowa wersja (1.4):

    http://www.racedepartment.com/downloads/pitconfig.8032/
    Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 16:26 przez Prince-Matt, łącznie zmieniany 2 razy.
    Obrazek
Odpowiedz Posty: 9 Strona 1 z 1

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Przejdź do