Jak pewnie zdążyliście zauważyć, w piątek ukończyłem dziesiątą recenzję cyklu, a tym samym zakończyłem pierwszy sezon ,,Powrotu do Przeszłości''. Czas zatem na małe podsumowanie w postaci garści bezsensownych danych statystycznych:
1. Liczba dni pomiędzy pierwszą, a ostatnią recenzją (14.06.16 – 27.04.18) - 682 dni, co daje srednio nieco ponad dwa miesiące na recenzję. Częstotliwością toto ja nie grzeszyłem...
2. Liczba słów, które zawierają wszystkie recenzje to 16 189. Jest to trochę więcej niż 2/5 angielskiej wersji Jądra Ciemności Josepha Conrada (ok. 38 000 słów)
http://www.feedbooks.com/book/15/heart-of-darkness3. Najbardziej obszerna była recenzja Carbona (2181). Najmniej z kolei dziewiąta z kolei recenzja gównianego GT Racers (964)
4. Średnio przyznawałem 6,7 punktów na 10 możliwych za grywalność (min. 1, max. 9), 7,3/10 za grafikę (min. 1, max. 10), a za wrażenia słuchowe: 7/10 (min. 0, max. 10)
5. Ogólna zaś średnia ocena to było 7,1/10 (min. 0,5, max 9,5 GT Racers/Flatout 2, Dirt 2)
6. Najstarszą grą, która trafiła do cyklu był Carmageddon z czerwca 1997 r., z kolei najmłodszą - DiRT 2 z grudnia 2009
7. 2009, był też najpopularniejszym rokiem gier, które recenzowałem, albowiem do cyklu dostały się: NFS Shift, DiRT 2 i Burnout Paradise The Ultimate Box
8. Średnio zaś wiek gry, które oceniałem (od chwili pisania poszczególnych recenzji i to tylko uwzględniając daty roczne dla uproszczenia) to 10,9 lat
Te dwa lata były dla mnie na pewno mocno owocne, mój warsztat pisarski uległ poprawie, choć ostatnio też zaczynam myśleć, czy nie przenieść się z recenzjami gdzieś indziej. Mam przeczucie, jakoby mało kto czytał te teksty, odezwa na głównej jest niewielka i prawdę mówiąc nawet samo forum olewa główną. Gdzie się podział spis ostatnich artykułów na głównej? Przed zmianą wyglądu forum jeszcze ta rubryka z boczku była.
W każdym razie, jeśli pozostanę, to drugi sezon Powrotu do Przeszłości zacznę maratonem z serią Toca/Grid, w której zawrę Toca Race Driver 1 i 2 oraz GRID'a. Prawdopodobnie przed tymi tekstami ukaże się artykuł o początkach serii. Nie recenzję, gdyż żadnej z pierwszych trzech części nie posiadam, a recenzuje tytuły, które mam w posiadaniu. Chociażby przez użyczenie egzemplarza.
„Dodanie mocy czyni cię szybszym na prostych. Pozbycie się masy czyni cię szybszym wszędzie”. Colin Chapman - założyciel Lotusa