Tak jak mówiłem. Kto spróbował GT6 nie wróci do GT5. Różnica w modelu jazdy jest kolosalna, wreszcie opony zachowują się jak opony, gra przypomina Live For Speed. W pierwszej wersji było fajnie, ale nie było czuć opon. A dwójka idealnie odwzorowała fizykę trzymania opony do asfaltu. Czuć było idealnie moment utraty przyczepności. Tak samo jest z GT5 i GT6. Ktoś kto jest fanem nie będzie grał w gorszą część a ktoś kto włączał od czasu do czasu grę dla fanu to pewnie nie odczuje smutku z gry tylko w singlu.
A co jeśli miałbyś dwa produkty, jeden starszy i dobry, ale do momentu wypuszczenia tego nowszego, który jest znacznie lepszy. Czy utrzymywałbyś za wszelką cenę stary produkt? Raczej nie.
Czy wyłączają serwery dla swojego ex'a? Oczywiście, że nie. Ex dalej istnieje, ma teraz numer 6. A jak było w przypadku prologa? Kilka miesięcy po premierze 5 wyłączyli serwery. Wtedy nie robiłeś afery o to...
@adamsky
Bez jaj z tym co piszesz. Owszem, nie wydałbym złotówki ale nie dlatego, że nie chciałbym tylko dlatego, że nie mam tyle w portfelu tych złotówek na gry. A tak dostaję:
Sleeping dogs, grę której bym nie tknął a okazała się takim kozakiem, że zrobiłem w tydzień platynę. Nie z przymusu a z chęci grania w nią i dobrej zabawy.
Nie kupiłbym Far Cry 3? No jasne, bo wolałbym kupić BF4. Ale jak dają w ps+ to z gigantyczną chęcią ogram!
Hitmana Absolution bym nie kupił? Szukałem na allegro, ale dostałem w ps+.
Grida dwójki bym nie kupił? Pewno, wole GT. Ale w ps+? Chętnie ogram!
Nie wspominam o takich grach jak Remember Me, MGS Rising, Bioschock 2, Xcom enemy unknown, Crysis 2, Mass effect 3, Bulletstorm, BF3 i wiele, wiele innych.
Na konsoli MS trzeba płacić za możliwość gry on-line. Na ps za te pieniądze dostaję długie godziny grania w naprawdę świetne produkty. Kto to widzi inaczej, ten jest ślepy