Odpowiedz Posty: 589
Ogólnie o komputerach
  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 867
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 246
    Otrzymanych polubień: 585
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Trawa » 06 paź 2016, 16:01

    Niektórzy operatorzy dodają popularne strony speedtestu do whitelisty i zawsze bedzie na nich pokazywać pełen transfer. Jak chcesz sprawdzić faktyczną przepustowość to znajdź jakiś serwer bez limitu prędkości ściągania (steam, dysk google, MEGA) i zobacz, z jaką prędkością będzie Ci pobierać pliki.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Gruszmen
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 8522
    Rejestracja: 09 lip 2010, 19:17
    Medale: 10
    Reputacja: 37
    Imię: Sebastian
    Hobby: kupowanie mang
    Samochód: Omega B FL 3.2 V6, Caro+
    Lokalizacja: Pyrlandia
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 T.U. Regular Races
    DAKAR WIMP WIMP
    Polubił: 2574
    Otrzymanych polubień: 2288

    Ogólnie o komputerach

    autor: Gruszmen » 06 paź 2016, 19:23

    Sprawdziłem i na teoretyczne 150 Mb/s pokazało 142,xx Mb/s także w porzo. Teraz o dziwo śmiga jak powinno. Może jakąś konserwacje dostawca przeprowadzał?
    Mniejsza o to,
  • adamsky73

    Ogólnie o komputerach

    autor: adamsky73 » 06 paź 2016, 20:06

    No ale to chyba dobrze że sprawdzasz maksymalną prędkość łącza na najszybszej stronie? W końcu gwarantowana jest prędkość tylko do operatora a nie do serwerów google czy innych
    @Seba - albo się jakieś aktualizacje ściągały czy inne hentaje w tle :D
  • Awatar użytkownika
    olosagaris
    Posty: 1579
    Rejestracja: 15 wrz 2013, 1:59
    Medale: 4
    Reputacja: 34
    Imię: olo
    Hobby: TDU/TC/Drivecenter
    Samochód: czerwony
    uPlay: olosagaris
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 T.U.
    Polubił: 1552
    Otrzymanych polubień: 833
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: olosagaris » 11 lis 2016, 21:08

    Może mi ktoś polecić zewnętrzny hub usb z czytnikiem kart pamięci SD? Taki który się nie zepsuje po pierwszym użyciu ;-)
  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 867
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 246
    Otrzymanych polubień: 585
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Trawa » 11 gru 2016, 1:53

    https://www.morele.net/chlodzenie-wodne ... ww-850968/
    http://www.x-kom.pl/p/294372-chlodzenie ... 0i-v2.html

    czy może jeszcze coś innego? Budżet do 600zł, 120/140mm, ma chłodzić dość mocno podkręcony 4670K.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    KapienPL
    Posty: 139
    Rejestracja: 16 sie 2013, 23:49
    Reputacja: 0
    Samochód: Laguna II PH1 1.9 dCi
    Nick w TDU2: KapienPL
    uPlay: RTG-KapienPL
    Steam ID: agzar
    Xbox Live: AgzarWOW
    Playstation Network: KapienPL
    Klub: Raze To Ground
    Lokalizacja: Polska
    Polubił: 31
    Otrzymanych polubień: 111
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: KapienPL » 11 gru 2016, 14:01

    Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 14:01 przez KapienPL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    olosagaris
    Posty: 1579
    Rejestracja: 15 wrz 2013, 1:59
    Medale: 4
    Reputacja: 34
    Imię: olo
    Hobby: TDU/TC/Drivecenter
    Samochód: czerwony
    uPlay: olosagaris
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 T.U.
    Polubił: 1552
    Otrzymanych polubień: 833
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: olosagaris » 02 kwie 2017, 14:54

  • Awatar użytkownika
    KapienPL
    Posty: 139
    Rejestracja: 16 sie 2013, 23:49
    Reputacja: 0
    Samochód: Laguna II PH1 1.9 dCi
    Nick w TDU2: KapienPL
    uPlay: RTG-KapienPL
    Steam ID: agzar
    Xbox Live: AgzarWOW
    Playstation Network: KapienPL
    Klub: Raze To Ground
    Lokalizacja: Polska
    Polubił: 31
    Otrzymanych polubień: 111
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: KapienPL » 02 kwie 2017, 15:01

    W tej cenie znajdziesz coś z i5 na pokładzie. Zależy też do czego ma być ten laptop przeznaczony.

    Edit - tutaj przykładowy laptop bez systemu https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-310-15isk-80sm016hpb-976021/
    Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 15:01 przez KapienPL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    olosagaris
    Posty: 1579
    Rejestracja: 15 wrz 2013, 1:59
    Medale: 4
    Reputacja: 34
    Imię: olo
    Hobby: TDU/TC/Drivecenter
    Samochód: czerwony
    uPlay: olosagaris
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 T.U.
    Polubił: 1552
    Otrzymanych polubień: 833
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: olosagaris » 02 kwie 2017, 15:15

    Głównie do pisania, oglądania filmów i czasem jakaś niewymagająca gra (do gier sprzęt mam). Nawet się zastanawiam czy procesory z serii core i3/5/7 to nie za dużo i mógłbym kupić coś do 1600-1800zł. Po prostu to lenovo ma ciekawe bebechy jak na tą cenę. A jak z podejściem do tej firmy ogólnie? Warto czy szukać czegoś asusa lub toshiby?
  • Awatar użytkownika
    BeliarPL
    Posty: 2576
    Rejestracja: 28 paź 2011, 16:07
    Medale: 1
    Reputacja: 6
    Imię: Wojtek
    Hobby: Fotografia
    Samochód: Świnka
    Nick w TDU2: wojtkiewicz389
    Steam ID: PendzoncyPierd
    Xbox Live: wojtkiewicz89
    Lokalizacja: Kraków
    :
    BTP 2015
    Polubił: 546
    Otrzymanych polubień: 712

    Ogólnie o komputerach

    autor: BeliarPL » 02 kwie 2017, 20:55

    Lenovo nie mają najlepszej jakości i ich serwis jest... niedomagający. :P

    Mój kuzyn po tym jak zepsuł się drugi raz i drugi raz został wysłany to wrócił inny sprzęt w jego obudowie :mrgreen: Musiał reklamować i zaś czekać miesiąc. Halo nie do wiary jak na 21 wiek :mrgreen:
  • Awatar użytkownika
    chybayoo
    Posty: 1347
    Rejestracja: 28 sie 2010, 17:40
    Medale: 1
    Reputacja: 30
    Steam ID: pleXo1337
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Łódź
    :
    BTP 2014
    Polubił: 172
    Otrzymanych polubień: 631

    Ogólnie o komputerach

    autor: chybayoo » 02 kwie 2017, 21:58

    BeliarPL pisze:Mój kuzyn po tym jak zepsuł się drugi raz i drugi raz został wysłany to wrócił inny sprzęt w jego obudowie :mrgreen:

    Chwila... więc twój kuzyn się zepsuł, odesłaliście go biednego do serwisu zamiast do szpitala, a oni wymienili mu wnętrzności na inne? :drapięsię:
    Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 21:58 przez chybayoo, łącznie zmieniany 2 razy.
    Intel i5 3570K @ 4,3GHz + Karakorum HP-120 | AsRock P67 Pro3 | 3x4GB DDR3 2000MHz CL10 | Gigabyte GeForce GTX1060 WF2 OC 6GB | CT275MX300SSD1 275GB SSD + ST1000DM003 1TB SATA3 + ST3500410AS 500GB SATA2 | Dell U2312HM
  • Awatar użytkownika
    BeliarPL
    Posty: 2576
    Rejestracja: 28 paź 2011, 16:07
    Medale: 1
    Reputacja: 6
    Imię: Wojtek
    Hobby: Fotografia
    Samochód: Świnka
    Nick w TDU2: wojtkiewicz389
    Steam ID: PendzoncyPierd
    Xbox Live: wojtkiewicz89
    Lokalizacja: Kraków
    :
    BTP 2015
    Polubił: 546
    Otrzymanych polubień: 712

    Ogólnie o komputerach

    autor: BeliarPL » 02 kwie 2017, 21:59

    Niedziela, wieczór :mrgreen: Tak bywa :mrgreen:

    Oczywiście kuzynowy laptop marki Lenovo :-P
  • Awatar użytkownika
    KapienPL
    Posty: 139
    Rejestracja: 16 sie 2013, 23:49
    Reputacja: 0
    Samochód: Laguna II PH1 1.9 dCi
    Nick w TDU2: KapienPL
    uPlay: RTG-KapienPL
    Steam ID: agzar
    Xbox Live: AgzarWOW
    Playstation Network: KapienPL
    Klub: Raze To Ground
    Lokalizacja: Polska
    Polubił: 31
    Otrzymanych polubień: 111
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: KapienPL » 03 kwie 2017, 9:36

    Z Asusów sensowną opcją wydaje się ten laptop - https://www.morele.net/laptop-asus-r540la-xx342-1132981/
    Jednakże proponuję też rozejrzeć się za Dell'ami i HP. Mają bardzo fajne serwisy i podejście do klienta (przekonawszy się na własnej skórze), a laptopy bardzo dobrze wykonane, nie czuć tego, że jest to laptop jak chińska zabawka z pobliskiego cygańskiego bazaru.
    Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 9:36 przez KapienPL, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 867
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 246
    Otrzymanych polubień: 585
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Trawa » 25 lis 2017, 0:29

    Z racji tego że nabyłem Steam Link a nie mogę podciągnąć Ethernetu do salonu, mam rozkminę: czy routery połączone przez ethernet w trybie access point da się ustawić na różne częstotliwości? (2.4 i 5ghz)

    mistrzowski diagram poniżej bo trochę ciężko to wyjaśnić:
    Obrazek

    Zasadniczo mam router 1 jako Client 2.4ghz podłączony kablem do PC i do niego chcę podłączyć drugi router jako switch/repeater, z tym, żeby nadawał na 5ghz a jednocześnie komunikował się z drugim routerem i pc po kablu. Na obu routerach siedzi obecnie DD-WRT.

    Ktoś ma jakiś pomysł?
    Ostatnio zmieniony 25 lis 2017, 0:29 przez Trawa, łącznie zmieniany 2 razy.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2662
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 8
    Reputacja: 103
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania
    DAKAR DAKAR
    Polubił: 446
    Otrzymanych polubień: 643

    Ogólnie o komputerach

    autor: Xarlith » 25 lis 2017, 1:40

    Da się. Normalna sieć, nic skomplikowanego.
    Obrazek
Odpowiedz Posty: 589

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Przejdź do