Odpowiedz Posty: 589
Ogólnie o komputerach
  • Awatar użytkownika
    Courius
    Posty: 6565
    Rejestracja: 28 sie 2010, 1:03
    Medale: 11
    Reputacja: 45
    Samochód: Alfa Romeo GT 3.2 V6 Q2
    Nick w TDU: CouriusPL
    Nick w TDU2: CouriusPL
    uPlay: CouriusPL
    Steam ID: CouriusPL
    Lokalizacja: Polska, Nakło Śląskie
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 DAKAR Mixed Mode PVP Summertime Endurance Event
    WIMP Grozokonkurs Endurance
    Polubił: 3693
    Otrzymanych polubień: 1996

    Re: Ogólnie o komputerach

    autor: Courius » 06 sie 2015, 12:10

    Kurde... do zestawu włożyłem kości 1333mhz? Sorry, miało być 1600mhz, ale na tych morelach ciężko mi się wyszukuje.

    Wysłane z mojego LG-D213 przy użyciu Tapatalka

    Obrazek

  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 867
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 246
    Otrzymanych polubień: 585
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Trawa » 02 lis 2015, 19:25

    http://www.purepc.pl/karty_graficzne/am ... d2ad7b6c12

    AMD zapowiedziało rebuild sterowników. Czyżbyśmy pożegnali znienawidzone catalysty?
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Anioł Stróż
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3770
    Rejestracja: 18 paź 2010, 21:45
    Medale: 4
    Reputacja: 29
    Imię: Czarek
    Samochód: Volvo V50 2.0D
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014
    Polubił: 829
    Otrzymanych polubień: 851
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Anioł Stróż » 26 lis 2015, 13:22

    @Up Stery się właśnie pokazały i biorę się za testy tego cudeńka

    http://www.dobreprogramy.pl/Radeon-Soft ... 68405.html
  • Awatar użytkownika
    Courius
    Posty: 6565
    Rejestracja: 28 sie 2010, 1:03
    Medale: 11
    Reputacja: 45
    Samochód: Alfa Romeo GT 3.2 V6 Q2
    Nick w TDU: CouriusPL
    Nick w TDU2: CouriusPL
    uPlay: CouriusPL
    Steam ID: CouriusPL
    Lokalizacja: Polska, Nakło Śląskie
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 DAKAR Mixed Mode PVP Summertime Endurance Event
    WIMP Grozokonkurs Endurance
    Polubił: 3693
    Otrzymanych polubień: 1996

    Re: Ogólnie o komputerach

    autor: Courius » 26 lis 2015, 14:09

    Sterowniki były dostępne do pobrania już wczoraj.
    Różnicy w wydajność na nich nie zauważyłem, za to w BF3 pojawiły się nowe artefakty.

    Obrazek

  • Awatar użytkownika
    Anioł Stróż
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3770
    Rejestracja: 18 paź 2010, 21:45
    Medale: 4
    Reputacja: 29
    Imię: Czarek
    Samochód: Volvo V50 2.0D
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014
    Polubił: 829
    Otrzymanych polubień: 851
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Anioł Stróż » 26 lis 2015, 14:59

    Pograłem w TC i muszę przyznać że wydajność poszła do góry i to zauważalnie, także wydaję się że na plus stery przynajmniej u mnie.
  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 867
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 246
    Otrzymanych polubień: 585
    Kontakt:

    Ogólnie o komputerach

    autor: Trawa » 26 lis 2015, 16:19

    u mnie również wydajność poszła do gory, poza tym są bardziej stabilne.
    tapniete z n⁴
    Obrazek
  • adamsky73

    Ogólnie o komputerach

    autor: adamsky73 » 26 lis 2015, 16:59

    Anioł Stróż pisze:Pograłem w TC i muszę przyznać że wydajność poszła do góry i to zauważalnie, także wydaję się że na plus stery przynajmniej u mnie.

    A jakieś konkrety, np. było tyle klatek a jest tyle. Bo na różnych forach niektórzy zauważają wręcz spadek a nie wzrost. Tak na logikę to jeśli obiecują mniejsze zużycie prądu to w tym samym momencie wzrost wydajności wydaje się mało logiczny
    Ostatnio zmieniony 26 lis 2015, 16:59 przez adamsky73, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    Danmcrea
    Posty: 871
    Rejestracja: 12 lis 2011, 10:58
    Reputacja: 8
    Imię: Daniel
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Bełchatów
    Polubił: 63
    Otrzymanych polubień: 201

    Ogólnie o komputerach

    autor: Danmcrea » 26 lis 2015, 17:05

    http://www.guru3d.com/articles-pages/ra ... sis,1.html

    To co zauważyłem, to fakt, że często mimo tych samych/podobnych FPS'ów sama rozgrywka jest płynniejsza, nie ma takiego micro-stutteringu. Ale jeszcze długa droga zanim pozbędą się problemu z CPU Overhead na DX poniżej 12 :).
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Gruszmen
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 8522
    Rejestracja: 09 lip 2010, 19:17
    Medale: 10
    Reputacja: 37
    Imię: Sebastian
    Hobby: kupowanie mang
    Samochód: Omega B FL 3.2 V6, Caro+
    Lokalizacja: Pyrlandia
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 T.U. Regular Races
    DAKAR WIMP WIMP
    Polubił: 2574
    Otrzymanych polubień: 2288

    Ogólnie o komputerach

    autor: Gruszmen » 27 lis 2015, 19:53

    Jestem po zainstalowaniu najnowszych sterowników i podobnie jak u Dana rozgrywka stała się płynniejsza a liczba fps bez zmian.
    Jeszcze nie wiem jak to wygląda w mieście podczas nocy oraz w reszcie gier.

    Ustawienia tego kreatora domyślne.
  • Awatar użytkownika
    RaFaL
    Posty: 3631
    Rejestracja: 01 paź 2010, 19:09
    Reputacja: 1
    Samochód: Seat Leon Cupra R
    Lokalizacja: Lublin
    Polubił: 376
    Otrzymanych polubień: 1328

    Ogólnie o komputerach

    autor: RaFaL » 30 lis 2015, 18:05

    Pany szybkie pytanie, padł mi router wi-fi w domu. Zupełnie nie wiem jaki kupić, jakiej firmy itp.
    Router do ok. 120-130 zł. Aktualnie miałem Pentagram Cerberus P6361.
    Jeżeli to w czymś pomoże to przez ten router łączy mi się z internetem:
    - 2 laptopy i 1 PC
    - Smartfony
    - Drukarka
    - Telewizor ze SmartTV
    - PS3

    Jakieś propozycje ? Może jakiś TP-Link ?
    ... dwie paczki na budziku nic innego tak nie kopie
    nawet najlepsze konopie w holenderskim coffee shop'ie
    LUB na rejestracjach to kontynuacja
    hot-dogi na stacjach odwrotna grawitacja
    to co mnie wzmacnia to fury i jazda
    to co mnie wzmacnia to nuta na maxa...
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3566
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: Superb 2
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1538
    Otrzymanych polubień: 2236

    Ogólnie o komputerach

    autor: Hudy » 30 lis 2015, 18:09

    "Myślę, co to znaczy być sobą
    Którą iść drogą
    Lubiłem nocą furą jeździć z Tobą
    Nie wiele się liczyło ponadto
    Chciałem tylko żebyś była gdy nie żyło się łatwo..."
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2662
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 8
    Reputacja: 103
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania
    DAKAR DAKAR
    Polubił: 446
    Otrzymanych polubień: 643

    Ogólnie o komputerach

    autor: Xarlith » 30 lis 2015, 19:35

    Teraz w Media Markt i Saturnie jest promocja na Netgear WNDR4300. Jeżeli jesteś w stanie wydać 200zł, to jest to najlepsza opcja. Normalnie kosztuje ponad 300zł. Masz w nim radio 5Ghz przystosowane do standardu 802.11a. Jest wsparcie dla stabilnego OpenWrt, czyli, żadnych problemów z drukarkami, modemami 3G na usb, dyskami, torrentami i czego dusza zapragnie.

    Jeżeli coś do 130zł, to TP-Link będzie najlepszym rozwiązaniem. Tylko jest pytanie czy chcesz nowszy standard 802.11ac, troche szybsze Wi-Fi (o ile masz przystosowany do tego sprzęt "odbiorczy") i brak wsparcia dla OpenWrt, czy bardziej sprawdzone starsze konstrukcje z pełnym wsparciem dla alternatywnych oprogramowań. Jeżeli pierwsza opcja to, fajny jest Archer C2, C20, C20i. Wadą jest 100Mbitowy Ethernet.
    Jeżeli druga opcja, to WR-1042ND z gigabitowym portem LAN. (niestety po wprowadzeniu 1042 cena WR-1043ND podskoczyła o 50zł..., a za 200zł to wiadomo, że Netgear z promocji jest bezkonkurencyjny).

    EDIT: Wygląda na to, że 1042, w przeciwieństwie do 1043 nie ma alternatywnego oprogramowania, ale i tak bedzie pekszym wyborem niż ww Linksys. Ma 2x więcej RAM i lepszy procesor.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Courius
    Posty: 6565
    Rejestracja: 28 sie 2010, 1:03
    Medale: 11
    Reputacja: 45
    Samochód: Alfa Romeo GT 3.2 V6 Q2
    Nick w TDU: CouriusPL
    Nick w TDU2: CouriusPL
    uPlay: CouriusPL
    Steam ID: CouriusPL
    Lokalizacja: Polska, Nakło Śląskie
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 DAKAR Mixed Mode PVP Summertime Endurance Event
    WIMP Grozokonkurs Endurance
    Polubił: 3693
    Otrzymanych polubień: 1996

    Ogólnie o komputerach

    autor: Courius » 30 lis 2015, 20:36

    Anioł Stróż pisze:@Up Stery się właśnie pokazały i biorę się za testy tego cudeńka

    http://www.dobreprogramy.pl/Radeon-Soft ... 68405.html

    http://www.purepc.pl/karty_graficzne/st ... _karty_amd

    Niezłe te cudeńka :)
    Ostatnio zmieniony 30 lis 2015, 20:36 przez Courius, łącznie zmieniany 2 razy.

    Obrazek

  • Awatar użytkownika
    Gruszmen
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 8522
    Rejestracja: 09 lip 2010, 19:17
    Medale: 10
    Reputacja: 37
    Imię: Sebastian
    Hobby: kupowanie mang
    Samochód: Omega B FL 3.2 V6, Caro+
    Lokalizacja: Pyrlandia
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 T.U. Regular Races
    DAKAR WIMP WIMP
    Polubił: 2574
    Otrzymanych polubień: 2288

    Ogólnie o komputerach

    autor: Gruszmen » 30 lis 2015, 20:46

    Hmm, sterowniki mam i jak na razie sprzęt śmiga bez zarzutów.
  • Awatar użytkownika
    Courius
    Posty: 6565
    Rejestracja: 28 sie 2010, 1:03
    Medale: 11
    Reputacja: 45
    Samochód: Alfa Romeo GT 3.2 V6 Q2
    Nick w TDU: CouriusPL
    Nick w TDU2: CouriusPL
    uPlay: CouriusPL
    Steam ID: CouriusPL
    Lokalizacja: Polska, Nakło Śląskie
    :
    Barkowice 2017 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 DAKAR Mixed Mode PVP Summertime Endurance Event
    WIMP Grozokonkurs Endurance
    Polubił: 3693
    Otrzymanych polubień: 1996

    Ogólnie o komputerach

    autor: Courius » 30 lis 2015, 21:16

    To się ciesz. Innym spaliły się sprzęty po parę patoli ;-)

    Obrazek

Odpowiedz Posty: 589

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Przejdź do