Odpowiedz Posty: 4 Strona 1 z 1
Słabo chodzi na GTX 960 2GB i i5 4460
  • Awatar użytkownika
    ijketsueki
    Posty: 11
    Rejestracja: 04 maja 2016, 14:32
    Reputacja: 0
    Otrzymanych polubień: 1

    Słabo chodzi na GTX 960 2GB i i5 4460

    autor: ijketsueki » 15 maja 2016, 19:23

    Witam, otóż chodzi o to, że nie mogę ustawić wyższych ustawień grafiki niż szczegóły samochodów na med, a reszta low @ 1080p na tej konf. (dodatkowo 16 gb ram, win8.1, gram w oknie) bo gra jest dla mnie niekomfortowa.

    Patrzyłem na menadżer zadań i zobaczyłem, że użycie CPU jest na poziomie 90-95% - gra zużywa 50-60% CPU a launcher knyazeva 20-25%. Dlaczego ten launcher tyle zużywa? Co zrobić aby gra lepiej działała?
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2555
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 7
    Reputacja: 95
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania DAKAR
    DAKAR
    Polubił: 394
    Otrzymanych polubień: 606

    Słabo chodzi na GTX 960 2GB i i5 4460

    autor: Xarlith » 15 maja 2016, 22:51

    Najprościej to będzie jak spróbujesz z inną wersją launchera, lub po uruchomieniu gry byś zamykał zasobożerny launcher - nie jest on potrzebny w trakcie gry.

    Użycie CPU przez proces z grą chyba w normie jak na i5, ale nie sprawdzałem.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    ijketsueki
    Posty: 11
    Rejestracja: 04 maja 2016, 14:32
    Reputacja: 0
    Otrzymanych polubień: 1

    Re: Słabo chodzi na GTX 960 2GB i i5 4460

    autor: ijketsueki » 16 maja 2016, 15:59

    Inną - jaką? Wcześniejszą? Po uruchomieniu gry mam zamknąć proces...? Bo launcher sam w sobie się zamyka po uruchomieniu gry.
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2555
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 7
    Reputacja: 95
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania DAKAR
    DAKAR
    Polubił: 394
    Otrzymanych polubień: 606

    Słabo chodzi na GTX 960 2GB i i5 4460

    autor: Xarlith » 18 maja 2016, 21:22

    2 dni temu odpisywałem z telefonu, ale widzę, że wiadomość nie przeszła, więc powtórzę.

    Zapomniałem, że launcher Knyazeva się zamyka po włączeniu gry, więc on nie powoduje spadków FPS. Można spróbować ze starszymi wersjami, a nóż któraś nie będzie zabierała 20% mocy CPU.

    Użycie CPU poczas grania przekracza u ciebie 95% to zły znak i nie powinno tak być. Powodów może być wiele. Jak wygląda sytuacja podczas grania w inne, nowsze tytuły? Jeżeli tak samo, no to winne będą jakieś śmieci w systemie, a jeżeli to tylko TDU2, no to na początek reinstall.

    Jeszcze mam pytanie, czy problemy z klatkami występują grając offline, czy tylko online?
    Obrazek
Odpowiedz Posty: 4 Strona 1 z 1

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

Przejdź do