Odpowiedz Posty: 58
Zgłoś buga - nowy wygląd forum
  • Awatar użytkownika
    Gruszmen
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 8264
    Rejestracja: 09 lip 2010, 19:17
    Medale: 10
    Reputacja: 37
    Imię: Sebastian
    Hobby: kupowanie mang
    Samochód: Opel Omega B FL 3.2 V6
    Lokalizacja: Pyrlandia
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 T.U. Regular Races
    DAKAR WIMP WIMP
    Polubił: 2382
    Otrzymanych polubień: 2172

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Gruszmen » 19 gru 2017, 21:55

    Potwierdzam, dzięki :thumbup:
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3465
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1457
    Otrzymanych polubień: 2162

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Hudy » 20 gru 2017, 12:56

    Ja pragnąłbym przypomnieć, że czat na telefonie jest cały czas zbugowany i powoduje napady agresji u przeglądającego. Archiwum też wystawia cierpliwość na próbę, ponieważ po przewinięciu w górę zjeżdża samo w dół. Stukanie palcem w okno czatu czy też rzucanie telefonem nie pomaga.
    Intel Core i7 4700MQ 3.6GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | SSD Samsung 860 EVO 500GB | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Thrustmaster T300RS GT
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2601
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 8
    Reputacja: 103
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania
    DAKAR DAKAR
    Polubił: 418
    Otrzymanych polubień: 617

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Xarlith » 20 gru 2017, 14:24

    Ajfon to nie telefon. Na telefonach działa.

    Przyjrzę się temu, ale nie obiecuję, że to naprawię.

    Przewijanie czatu działa na PC tak, że póki kursor jest w ramce czatu to tekst się nie przewinie. Kursor opuszcza czat - tekst się przewija i można śledzić nowo przychodzące wiadomości.

    Na ekranach dotykowych przeglądarki rozwiązują to tak, że za aktualną pozycję kursora uznaje się ostatnio "tapnięte" miejsce. Dlatego, po pierwszym tapnięciu w czat, póki się tylko przewija palcem w obrębie okna czatu, to nie powinien on zjeżdżać na sam dół.

    Dlaczego na Safari się zawsze przewija ciężko mi powiedzieć, nie posiadam egzemplarza do testów. Jeżeli wyłączę przewijanie nie będzie widać nowych wiadomości. Pozostaje dodać wykrywanie z jaką przeglądarką mamy przyjemność i dostosować pod Safari kod. Idą święta, coś pomyślę.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3465
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1457
    Otrzymanych polubień: 2162

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Hudy » 20 gru 2017, 14:32

    Ja korzystam na telefonie tylko z Chorme i niestety metoda z tapnięciem w okno czatu się nie sprawdza.
    Ostatnio zmieniony 20 gru 2017, 14:33 przez Hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
    Intel Core i7 4700MQ 3.6GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | SSD Samsung 860 EVO 500GB | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Thrustmaster T300RS GT
  • Awatar użytkownika
    Trawa
    Posty: 866
    Rejestracja: 25 paź 2013, 16:17
    Medale: 1
    Reputacja: 12
    Steam ID: /id/tajskapulapka
    Lokalizacja: Człuchów
    :
    Championship on Asphalt
    Polubił: 244
    Otrzymanych polubień: 582
    Kontakt:

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Trawa » 20 gru 2017, 23:15

    Hudy, żeby zatrzymać ten cholerny czat musisz zaznaczyć fragment tekstu a potem tapnąć gdziekolwiek w oknie czatu i możesz przewijać do woli. Niesamowicie wkurza.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3465
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1457
    Otrzymanych polubień: 2162

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Hudy » 06 sty 2018, 13:55

    Nie działają ankiety "do" i "przez"....
    Intel Core i7 4700MQ 3.6GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | SSD Samsung 860 EVO 500GB | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Thrustmaster T300RS GT
  • Awatar użytkownika
    jedlin12
    Posty: 1155
    Rejestracja: 20 lis 2015, 18:53
    Medale: 1
    Reputacja: 18
    Imię: Jakub
    Hobby: Skoki Narciarskie, Gry, Chemia
    Samochód: Ford Focus RS500 (marzenia...)
    uPlay: CM-jedlin12
    Steam ID: jedlin12
    Klub: Club Mega
    Lokalizacja: woj. mazowieckie
    :
    The Crew Endurance Series
    Polubił: 625
    Otrzymanych polubień: 751

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: jedlin12 » 06 sty 2018, 14:07

    Z ankietami przez jest tak, że raz działają, raz nie. Wtedy trzeba manipulować długością nazw opcji w ankiecie. Ankiety do nie działają wcale.
    „Dodanie mocy czyni cię szybszym na prostych. Pozbycie się masy czyni cię szybszym wszędzie”. Colin Chapman - założyciel Lotusa
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3465
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1457
    Otrzymanych polubień: 2162

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Hudy » 06 sty 2018, 14:09

    Nie mam jak manipulować, więc musi działać z takimi długościami jakie mam.
    Intel Core i7 4700MQ 3.6GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | SSD Samsung 860 EVO 500GB | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Thrustmaster T300RS GT
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2601
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 8
    Reputacja: 103
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania
    DAKAR DAKAR
    Polubił: 418
    Otrzymanych polubień: 617

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Xarlith » 06 sty 2018, 14:23

    Czy możesz spróbować stworzyć ankietę jeszcze raz? Wrzuciłem fixa, choć nie wiem czy naprawia twój problem, gdyż "nie działa" wiele mi nie mówi :panzielony:.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3465
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 4
    Reputacja: 52
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1457
    Otrzymanych polubień: 2162

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Hudy » 06 sty 2018, 17:34

    Chcę, żeby ankieta trwała do konkretnego dnia i godziny, ale nie zapamiętuje moich ustawień, tylko daje swoje.

    I nadal tak jest.
    Intel Core i7 4700MQ 3.6GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | SSD Samsung 860 EVO 500GB | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Thrustmaster T300RS GT
  • Awatar użytkownika
    jedlin12
    Posty: 1155
    Rejestracja: 20 lis 2015, 18:53
    Medale: 1
    Reputacja: 18
    Imię: Jakub
    Hobby: Skoki Narciarskie, Gry, Chemia
    Samochód: Ford Focus RS500 (marzenia...)
    uPlay: CM-jedlin12
    Steam ID: jedlin12
    Klub: Club Mega
    Lokalizacja: woj. mazowieckie
    :
    The Crew Endurance Series
    Polubił: 625
    Otrzymanych polubień: 751

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: jedlin12 » 01 mar 2018, 22:03

    Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie

    Pytanie do użytkowników Chrome'a. Od wczoraj mam dziwny problem związany z działaniem edytora tekstowego w forum. Jak zaznaczam panel odpowiedzi, to karta zaczyna działać, jakby chciała, a nie mogła. Edytor jest mocno ociężały, a na reakcję w postaci scrollingu albo zaznaczenia trzeba czekać ładnych parę sekund. Co więcej problem występuje tylko na Chromie i tylko na Drivecenter, niezależnie od użytego stylu. Inne fora działają w porządku. Czy u innych użytkowników tej przeglądarki też występuje ten problem?
    „Dodanie mocy czyni cię szybszym na prostych. Pozbycie się masy czyni cię szybszym wszędzie”. Colin Chapman - założyciel Lotusa
  • adamsky
    Posty: 232
    Rejestracja: 22 lis 2017, 11:18
    Reputacja: 3
    Polubił: 239
    Otrzymanych polubień: 140

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: adamsky » 01 mar 2018, 22:10

    Generalnie ten JS na którym chodzi forum jest kapryśny i potrafi robić różne dziwne siupy
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2601
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 8
    Reputacja: 103
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Przysucha 2018 Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania
    DAKAR DAKAR
    Polubił: 418
    Otrzymanych polubień: 617

    Zgłoś buga - nowy wygląd forum

    autor: Xarlith » 04 mar 2018, 1:11

    Chrome to nie jest moja przeglądarka nr1, gdy sprawdzałem, to było ok. Może tak być, że JS powoduje zbyt duże obciążenie CPU, ale żadnej koparki nie instalowałem :lol:.

    EDIT: Coś może jest na rzeczy, bo w Firefoxie na zakładce odpowiedzi obciążenie jest podobne jak na stronie głównej DC, a w chromie różnica 5-6%, z tym, że u mnie można to zauważyć jedynie w monitorze procesów, wszystko chodzi płynnie.
    Ostatnio zmieniony 04 mar 2018, 1:23 przez Xarlith, łącznie zmieniany 1 raz.
    Obrazek
Odpowiedz Posty: 58

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

Przejdź do