Odpowiedz Posty: 38
(Problem)TDU Project Paradise
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3306
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 3
    Reputacja: 45
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1000
    Otrzymanych polubień: 1523

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Hudy » 08 sty 2018, 20:36

    Ja jestem klientem Chello/UPC zanim wyszło TDU, a od prawie 6 lat na własność, jedyne co mi się zmieniło to prędkość no i modem/router. Do tej pory nie było żadnych problemów. Jak wyszło Project Paradise, to musiałem co prawda przekierować te porty, ale to pomogło. Teraz robię dokładnie to samo i nie ma żadnego efektu.
    Core i7 4700MQ 3.4GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Logitech G29

    "Mnie nie interesuje co ludzie mówią, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a nie mają pojęcia o czym mówią." R. Kubica
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2555
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 7
    Reputacja: 95
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania DAKAR
    DAKAR
    Polubił: 361
    Otrzymanych polubień: 594

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Xarlith » 08 sty 2018, 23:29

    Patrząc po twoich screenach wygląda na to, że UPC przydziela ci publiczne IPv6, a IPv4 masz za NATem. Wraz z wymianą modemu mogli cię "przepiąć". Póki nie będziesz miał publicznego IPv4 przekierowywanie portów nic nie da.
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3306
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 3
    Reputacja: 45
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1000
    Otrzymanych polubień: 1523

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Hudy » 09 sty 2018, 9:07

    Dzisiaj będzie zje*ka, bo poczytałem forum UPC i tam różne dziwne rzeczy się dzieją ostatnio. M. in. właśnie jakieś machloje z IP, wgrywanie okrojonego softu do routera (wyłączyli mi funkcje Bridge). Ale podobno przywracają wszystko bez gadania :thumbup:

    [e]

    Więcej czekania na linii, niż załatwiania całej sprawy. Konfiguracja IPv4 podobno przywrócona. Sprawdzę wieczorem.
    Ostatnio zmieniony 09 sty 2018, 11:49 przez Hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
    Core i7 4700MQ 3.4GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Logitech G29

    "Mnie nie interesuje co ludzie mówią, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a nie mają pojęcia o czym mówią." R. Kubica
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3306
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 3
    Reputacja: 45
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1000
    Otrzymanych polubień: 1523

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Hudy » 09 sty 2018, 19:03

    Coś tam działa ;-)

    TDU (Project Paradise) after port forwarding
    phpBB [media]


    Obrazek

    Nie potrzebny zewnętrzny router, UPC przywróciło ustawienia, których potrzebowałem. Porty przekierowane z listy sky'a.
    Ostatnio zmieniony 09 sty 2018, 19:04 przez Hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
    Core i7 4700MQ 3.4GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Logitech G29

    "Mnie nie interesuje co ludzie mówią, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a nie mają pojęcia o czym mówią." R. Kubica
  • Awatar użytkownika
    RaFaL
    Posty: 3592
    Rejestracja: 01 paź 2010, 19:09
    Reputacja: 1
    Samochód: Seat Leon Cupra R
    Lokalizacja: Lublin
    Polubił: 275
    Otrzymanych polubień: 921

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: RaFaL » 11 sty 2018, 21:58

    Pewnie głupie pytanie ale, jak sprawdzić czy mam publiczne IPv4 ?
    ... dwie paczki na budziku nic innego tak nie kopie
    nawet najlepsze konopie w holenderskim coffee shop'ie
    LUB na rejestracjach to kontynuacja
    hot-dogi na stacjach odwrotna grawitacja
    to co mnie wzmacnia to fury i jazda
    to co mnie wzmacnia to nuta na maxa...
  • Awatar użytkownika
    Xarlith
    Administrator
    Administrator
    Posty: 2555
    Rejestracja: 03 sie 2011, 14:58
    Medale: 7
    Reputacja: 95
    Samochód: Solaris
    Nick w TDU2: Xarlith
    uPlay: Xarlith
    Steam ID: Xarlit
    Xbox Live: Xarlit
    Lokalizacja: Warszawa
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015 Bieliszów 2014 TorMania DAKAR
    DAKAR
    Polubił: 361
    Otrzymanych polubień: 594

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Xarlith » 12 sty 2018, 0:55

    Chyba najprościej to sprawdzić tak:
    W panelu konfiguracyjnym routera (a w zasadzie modemu) musisz odszukać pole z informacją jakie IP przydzieliła ci sieć operatora. To pole powinno nazywać się WAN IP address lub podobnie. Jeżeli podane tam IP jest zgodne z IP, które wyświetli ci strona http://www.whatsmyip.org/ to masz publiczne.

    Gdyby było inne, to oznacza, że między twoim routerem, a "Internetem" jest jeszcze jeden router do którego podłączonych jest wiele klientów mających to samo IP.

    https://pl.wikipedia.org/wiki/Network_Address_Translation
    Obrazek
  • Awatar użytkownika
    Hudy
    Moderator globalny
    Moderator globalny
    Posty: 3306
    Rejestracja: 20 lip 2010, 16:49
    Medale: 3
    Reputacja: 45
    Imię: Adrian
    Hobby: nie mam czasu
    Samochód: VRS Mk1
    Nick w TDU: Houdini
    uPlay: hudy.89
    Steam ID: wooxik89
    Xbox Live: wooxik89
    Klub: Telcontar_PL
    Lokalizacja: Pruszków
    :
    Barkowice 2017 Więcbork 2016 Szczyrk 2015
    Polubił: 1000
    Otrzymanych polubień: 1523

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: Hudy » 12 sty 2018, 9:39

    Nie chcę podawać błędnych informacji, ale wydaje mi się, że jak miałem prywatne IP to było ono takie typowo routerowe 192.168.x.xxx. Teraz jest 88 czy 84 itd. Ale nie upieram się, że tak było :)
    Core i7 4700MQ 3.4GHz | Crucial 8GB 1600Mhz DDR3 | nVidia GeForce GTX 780M 4GB DDR5 256 bit | Steelseries Rival 300 Hyperbeast | Logitech G29

    "Mnie nie interesuje co ludzie mówią, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a nie mają pojęcia o czym mówią." R. Kubica
  • Awatar użytkownika
    RaFaL
    Posty: 3592
    Rejestracja: 01 paź 2010, 19:09
    Reputacja: 1
    Samochód: Seat Leon Cupra R
    Lokalizacja: Lublin
    Polubił: 275
    Otrzymanych polubień: 921

    (Problem)TDU Project Paradise

    autor: RaFaL » 13 sty 2018, 1:02

    Na stronie http://www.whatsmyip.org moje IP to 89.186.28.11

    a na stronie konfiguracyjnej routera w zakładce WAN mam tak o, nie ma nic obok WAN IP:

    Obrazek
    ... dwie paczki na budziku nic innego tak nie kopie
    nawet najlepsze konopie w holenderskim coffee shop'ie
    LUB na rejestracjach to kontynuacja
    hot-dogi na stacjach odwrotna grawitacja
    to co mnie wzmacnia to fury i jazda
    to co mnie wzmacnia to nuta na maxa...
Odpowiedz Posty: 38

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Przejdź do